Restaurant |  International • Regional • Traditional fare

Restaurant zum alten Stephan

Friedhofplatz 10, 4500 Solothurn

Price segment medium, high
Kitchen style Solothurner Spezialitäten, Evening meal, Lunch menu, Regional specialities, Seasonal dishes
Eating habits and allergies On demand, Gluten free food, Lactose free food
Ambiance Elegant, Family-friendly, Cosy
Accepted payments Payment in cash, EC-Card / Maestro, Credit cards accepted
Languages Mehrsprachige Menükarte, We speak English, We speak French, We speak Italian
Excellent Kitchen Gault-Millau 2 toques - The Gault-Millau, named after its creators, Henri Gault and Christian Millau, is one of the most influential French restaurant guides. It awards toques, one of the most sought-after accolades in haute cuisine.
12 and 13 of 20 = Conventional, good cuisine without special ambitions (1 toque)
14 and 15 out of 20 = very good restaurant offering a wide range of dishes (2 toques)
16 and 17 out of 20 = excellent culinary skill and quality (3 toques)
18 out of 20 = top quality and consistency (4 toques)
19 of 20 = mark for groundbreaking, outstanding kitchen performance (5 toques)
Services We mainly use regional products
Capacity Number of seats inside: 70, Number of seats outside: 45, Groups of up to X persons: 70
For families Children welcome , High-chairs , Kids menu , Colouring set , Baby changing table
For groups < 25 persons, 50 - 100 persons

Das Restaurant zum alten Stephan ist das älteste Restaurant der Stadt Solothurn. Wo früher Märetgäste ein und ausgingen, treffen sich heute Leute, die in heimeliger Atmosphäre ein paar schöne Stunden verbringen wollen. Geniessen Sie im traditionellen Restaurant einen familiären Service und eine authentische Küche.  »Einfach, aber das richtig gut«, lautet die Devise in der Küche des alten Stephan. Das »Einfach« steht dabei für schnörkellose Kochkunst: Nicht der aufwändig dekorierte Teller und spektakuläre Winzigkeiten, sondern erstklassige, fachgerecht zubereitete Produkte sollen die Hauptrolle auf dem Teller spielen. Das »richtig gut« bezieht sich auf den Geschmack, der für Küchenchef Stefan Bader im Zentrum aller Anstrengungen stehen muss. Für den Einkauf seiner Zutaten kann er sich auf ein weitverzweigtes Netz bewährter Produzenten stützen. 

Contact

Restaurant zum alten Stephan
Friedhofplatz 10
4500 Solothurn

Phone +41 32 622 11 09
mail@alterstephan.ch